Estany d'Ivars Vila-sana Cal Sinen

Projecte de restauració ecològica.


Endeguem a partir de demà dia 1 d’octubre de 2020, un projecte de restauració ecològica a l’estany d’Ivars i Vila-sana, que ens permetrà fer un resset, sanejar i estudiar molts camps, com ara el de l’aigua, els sediments de matèria orgànica, la fauna, la flora..

✔Que veure? Possiblement a nivell visual el més evident serà un descens parcial del nivell de l’aigua i en que en certs punts de l’estany serà evident.
✔Perquè ho fem? L’estat de salut de l’estany no és l’òptim, i cal donar un cop de mà a nivell humà per restructurar les mancances que l’espai no pot fer per si sol.
✔Perquè? El nou estany és un espai semiartificial i els buidats parcials o totals que podria fer de forma natural no és produeixen. Per aquesta raó, un grup de científcs realitzaran totes les tasques que siguin pertinents, amb el suport incondicional de les institucions que en formen part.

És una oportunitat històrica per reviure un aconteixement únic i per aprofitar tot el que ens permeti l’espai natural.

Així que us invitem a viure aquesta experiència, no dubteu en preguntar i sobretot us invitem a no treure cap element com el que surt a la foto. A partir d’avui iniciem treballs i estudis científics i caldrà l’esforç de tots per matenir el nivell.
Aquests plats de color vermell estan repartits per tor el perímetre de l’estany i us els trobareu durant els propers mesos, com a punts de mostreig.

Gràcies per la comprensió, i un cop més, qualsevol inquietud o dubte ens podeu contactar a estany@plaurgell.cat.

Gaudim tots del projecte de restauració!!
Gràcies a tots els que hi formeu part.

 #estanyivarsvilasana#espaisnaturalsdeponent#ccplaurgell#diputaciolleida#udl#ajuntamentivarsdurgell#ajuntamentvilasana#vallverd#territoriisostenibilitat#fundaciocatalunyalapedrera#fundacioplegadis#egrell#ctfc#jordisargatal#adnlleida#turismepladurgell#comitexperts#zoneshumides#agentsrurals#projecterestauracioestanyivarsvilasana

Comparteix