Estany d'Ivars Vila-sana Cal Sinen

Projecte de restauració ecològica.


Endeguem a partir de demà dia 1 d’octubre de 2020, un projecte de restauració ecològica a l’estany d’Ivars i Vila-sana, que ens permetrà fer un resset, sanejar i estudiar molts camps, com ara el de l’aigua, els sediments de matèria orgànica, la fauna, la flora..

✔Que veure? Possiblement a nivell visual el més evident serà un descens parcial del nivell de l’aigua i en que en certs punts de l’estany serà evident.
✔Perquè ho fem? L’estat de salut de l’estany no és l’òptim, i cal donar un cop de mà a nivell humà per restructurar les mancances que l’espai no pot fer per si sol.
✔Perquè? El nou estany és un espai semiartificial i els buidats parcials o totals que podria fer de forma natural no és produeixen. Per aquesta raó, un grup de científcs realitzaran totes les tasques que siguin pertinents, amb el suport incondicional de les institucions que en formen part.

És una oportunitat històrica per reviure un aconteixement únic i per aprofitar tot el que ens permeti l’espai natural.

Així que us invitem a viure aquesta experiència, no dubteu en preguntar i sobretot us invitem a no treure cap element com el que surt a la foto. A partir d’avui iniciem treballs i estudis científics i caldrà l’esforç de tots per matenir el nivell.
Aquests plats de color vermell estan repartits per tor el perímetre de l’estany i us els trobareu durant els propers mesos, com a punts de mostreig.

Gràcies per la comprensió, i un cop més, qualsevol inquietud o dubte ens podeu contactar a estany@plaurgell.cat.

Gaudim tots del projecte de restauració!!
Gràcies a tots els que hi formeu part.

 #estanyivarsvilasana#espaisnaturalsdeponent#ccplaurgell#diputaciolleida#udl#ajuntamentivarsdurgell#ajuntamentvilasana#vallverd#territoriisostenibilitat#fundaciocatalunyalapedrera#fundacioplegadis#egrell#ctfc#jordisargatal#adnlleida#turismepladurgell#comitexperts#zoneshumides#agentsrurals#projecterestauracioestanyivarsvilasana

Comparteix

Comments 2

  1. Bona tarda,

    Veig que entra aigua a tota velocitat. M’imagino que es vol recuperar el nivell quan abans. Però vaig pensar que potser no és el millor moment per omplir-lo. Ara comença la nidificació de molts ocells i aprofitaran les noves platges creades pel descens de nivell. Si ara puja potser molts nius quedaran inundats.

  2. Post
    Author

    Bon dia Josep, disculpes per la tardança en la resposta. Tot i que entra força aigua, només quan el regants ens la faciliten, que no és sempre. A banda l’aigua entra un 50% al canyissar de depuració i l’altre 50% dins l’estany, o sigui que el ritme en realitat és molt lent. Ja hem previst la vulnerabilitat d’aquesta època amb l’arribada de l’aigua, però al ritme que entra és quasi impossible que arribi a afectar cap zona de nidificació. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

10 + divuit =