Aguaits Estany d'Ivars Vila-sana

L’estany d’Ivars i Vila-sana disposa de nous aguaits per a l’observació d’ocells i ha adequat la bassa d’amfibis

En el marc del projecte de recuperació de l’estany d’Ivars i Vila-sana s’han executat diverses actuacions de gestió, de conservació i millora d’hàbitats i espècies així com també de recuperació de poblacions de fauna.

Algunes d’aquestes actuacions ja es poden veure en aquest espai natural del Pla d’Urgell. I és que des d’aquest estiu, el Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha fet efectiva la instal·lació d’observatoris de fauna.

Aquests equipaments, col·locats en punts estratègics, permetran al visitant observar la fauna associada en aquest espai natural sense ser vist. Per altra banda, els professionals podran observar, estudiar i/o fotografiar els exemplars a una distància privilegiada.

Els observatoris estan pensats per acollir un màxim de sis persones.

 

Bassa amfibis Estany d'Ivars Vila-sana

Una altra de les accions que s’estan duent a terme a l’estany d’Ivars i Vila-sana és el condicionament d’una bassa per a amfibis per tal d’afavorir la biodiversitat i el retorn d’aquests éssers vius.

L’estany ja comptava amb una bassa però amb aquesta actuació es preveu extreure la capa plàstica que té i tota la matèria orgànica que s’hi ha acumulats en els últims anys. Amb aquest pas previ, comença el procés d’adequació, que inclourà l’estesa d’un plàstic nou que recobrirà tota la superfície de la bassa per tal d’estendre-hi, a continuació i com a segona part de l’obra, estendre formigó armat de molta resistència i amb unes fibres estructurals i hidròfug. Finalment, es procedirà a la col·locació d’una tela asfàltica soldada amb calent.

Amb aquesta millora es preveu que la bassa d’amfibis tingui aigua constantment i puguin restablir-se poblacions de gripau d’esperons (Pelobates cultripes) i gripau comú (Bufo spinosus).

L’estany d’Ivars i Vila-sana rep una important afluència de visitants durant tot l’any interessats en descobrir l’espai natural i les diferents espècies de flora i fauna que hi habiten.

Comparteix