juny, 2019

15jun20:0022:00CINEMA, posta de sol i tapes

Més

Detalls de l'esdeveniment

FORMULARI, inscripció prèvia, feu clic aquí: https://forms.gle/4QLDD8XHs1DVs1DV9

Experiència total: Cinema, posta de sol i tapes

Projecció de la película Comandante Arian de la directora reusenca Alba Sotorra.

La película és una història de dones, guerra i llibertat en ple front de la guerra de Síria. La comandant Arian guia cap a Kobani a un batalló de dones amb la missió d´alliberar a la població esclavitzada pel ISIS. La projecció comptarà amb la presentació de la directora.

Al finalitzar gaudirem de la posta de sol menjant unes delicioses tapes del productor local MOS de TROS.

Comandante Arian és una història de dones, guerra i llibertat.

“COMANDANTE ARIAN” producció espanyola del 2017 amb guió i direcció d’Alba Sotorra (Premi “Gaudí” i també “Ciutat de Barcelona” per la seva anterior obra, “Game over”). Alba Sotorra pren el camí més difícil i, amb la càmera, s’endinsa en el conflicte bèl·lic vigent actualment en la zona del Kurdistan, en la regió del nord de Síria, on les milícies d’Estat Islàmic (ISIS) son mantingudes a ratlla per unes unitats de xoc en primera línia del front, formades per dones voluntàries entrenades per a la lluita armada, son “Les Unitats de Defensa de la Dona” i en elles destaca, de manera singular, la figura de la Comandant Arian, que dona nom al film.
El documental explora la vessant humana, les conviccions socials i polítiques i la decisió que han portat a aquestes dones a deixar-ho tot i agafar les armes amb determinació, posant en un altíssim risc les seves vides per uns ideals de justícia, pàtria i llibertat.

La pel·lícula d’Alba Sotorra transpira veritat a tot el llarg dels seus vuitanta minuts de metratge. Tan la comandant Arian com les seves companyes, passen al llarg del relat per la por, l’amistat, el dol… i ho fan sempre amb una determinació que la directora ha sabut copsar, sense altes proclames o rampells mitiners. Elles viuen el dia a dia de manera que el lloc preferent en el seu ideari és reservat per la veritat i el compromís, la valentia i la determinació.

Estem davant un cinema documental compromès, que no deixa, però, de tindre cura d’un sentit molt treballat del muntatge i de la fotografia, també el guió és una peça molt consistent perquè dota la narració d’una progressió creixent fins al final.

En definitiva, per nosaltres és un film de visió imprescindible que recomanem tan per la seva qualitat tècnica, com pel fet d’atansar-nos a la vida d’unes dones que son un exemple colpidor per a tots i cal recordar que estem parlant del present!!…

Pep Armengol. Ràdio Desvern. BCN, 08-11-2018.

Ho organitza: Consorci de l´estany d´Ivars i Vila-sana.

Hi col.labora: www.albasotorra.com

 

Hora

(Dissabte) 20:00 - 22:00

X