Nou servei de lloguer de bicletes i venda de begudes

31-03-10
Holamon

Des dels dos punts d’informació que hi ha a l’estany a partir d’aquest dissabte. El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana posarà en funcionament aquest proper dissabte, dia 3 d’abril, dos nous serveis a l’abast de tots els visitants. Es tracta d’un servei de lloguer de bicicletes, que s’oferirà des dels dos punts d’informació que hi ha a les dues zones d’arribada a l’estany i, també, un servei de venda d’aigua i refrescos, que també es gestionarà des d’aquests mateixos centres d’atenció i informació. L’estrena d’aquests serveis, que han estat presentats avui a la premsa, s’emmarca dins de les activitats previstes als projectes de millora d’equipaments i d’atenció als visitants que el Consorci de
l’Estany d’Ivars i Vila-sana va executant de manera progressiva a l’estany per tal d’oferir un major confort a les persones que visiten aquest espai natural del Pla d’Urgell.

Servei de lloguer de bicicletes
El servei començarà a funcionar amb 10 bicicletes a disposició del públic, 6 de les quals estaran equipades amb cadiretes per a infants. El preu del lloguer és de 2 euros per bicicleta i el temps serà de 3 hores d’ús o, com a molt, l’horari de tancament dels punts d’informació. Les bicicletes es posen a disposició del públic perquè aquest pugui desplaçar-se pedalant pel camí perimetral de l’estany ( sis quilòmetres de recorregut d’anada i tornada). Hi haurà, també, la possibilitat d’agafar la bicicleta en un punt d’informació i retornar-la a l’altre.

Servei de venda d’aigua i refrescos
Per tal de poder oferir aquest servei, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha adquirit dues neveres amb una capacitat de 40 litres, les quals poden funcionar tant amb gas com amb llum. Les begudes que s’hi posen a la venda són aigua ( 0,80 euros), refresc ( 1 euro) i begudes isotòniques ( 1,20 euros).

Altres serveis que ja són operatius
A més a més d’aquestes novetats, el Consorci també ofereix als visitants la possibilitat de llogar binocles per a l’observació dels ocells que hi ha en aquest espai i, també, la possibilitat de fer un passeig en barca de rem en les dues zones que s’han delimitat per a aquesta pràctica. Els binocles es lloguen al preu d’1 euro i les barques, al preu de 8 euros per unitat (cada passejada és de 40 minuts com a màxim). Els visitants també poden endur-se un record de la seva estada adquirint una samarreta