Vila-sana recorda en un monument les antigues barques de l'estany

06-10-09
Holamon

El vicepresident del Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana, Joan Reñé, inaugura a Vila-sana un monument en record a les barques que van navegar per l'antic estany.

En el marc de la Festa Major de Sant Miquel que celebra Vila-sana, el vicepresident del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Reñé, acompanyat per l’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest dissabte, dia 26 de setembre de 2009, el monument que l’Ajuntament de Vila-sana ha dedicat a les barques que van navegar per l’antic estany d’Ivars i Vila-sana i que, des d’avui, es pot veure situat damunt d’una rotonda de nova construcció que hi ha a l’accés a aquest municipi per la carretera que condueix a Mollerussa. Al peu del monument, les autoritats han descobert una placa on s’hi pot llegir :

 

Barca de formigó que va navegar per l’estany fins l’any 1950. Quan es va dessecar l’estany aquesta barca va anar a parar al quarter de la guàrdia civil de Linyola, on va fer la funció de jardinera fins que l’Ajuntament la va retornar a Vila-sana. L’Ajuntament de Vila-sana va demanar la implicació de la gent del poble en la seva restauració. Ha quedat instal·lada en aquest punt el dia 26 de setembre de 2009. “Tard o d’hora les aigües tornen al seu lloc”.

 

Després de la inauguració, el vicepresident del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Joan Reñé, s’ha dirigit a l’Ajuntament de Vila-sana per procedir a la signatura del llibre d’honor i, posteriorment, ha estat l’encarregat de la lectura del pregó de festa major on, entre d’altres aspectes, ha destacat la importància de la recuperació de l’estany d’Ivars i Vila-sana “com una realitat viva de què ens sentim tots orgullosos per la unànime acceptació social i pel correcte procés de recuperació