L'estany celebra el dissabte 3 d'octubre el dia mundial dels ocells amb per a tothom

01-10-09
Holamon

Per cinquè any consecutiu, l’Estany d’Ivars i Vila-sana s’afegeix a la celebració del Dia Mundial dels Ocells, que tindrà lloc el proper dissabte, dia 30 d’octubre, en el marc d’aquest espai natural. Per a la commemoració d’aquesta jornada, EGRELL i el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana han previst diversos actes gratuïts que tenen per objectiu arribar al màxim possible de persones. Aquestes activitats començaran a les 8.30 hores a l’entorn del canyissar de depuració (accés pel pàrquing que està ubicat al terme municipal d’Ivars d’Urgell). Diferents ornitòlegs de l’entitat naturalista EGRELL realitzaran sessions d’anellament d’ocells obertes al públic en general. Per a una millor organització, les activitats es desenvoluparan en grups reduïts, per ordre d’arribada i fins a les 13.00 hores.

Posteriorment, a la tarda, a partir de les 17.30, la celebració del Dia Mundial dels Ocells a l’estany d’Ivars i Vila-sana es reprendrà amb el guiatge i l’observació d’ocells a la torre de fusta a què s’accedeix des del pàrquing que està ubicat al terme municipal de Vila-sana. Ja al capvespre, els tècnics realitzaran un cens d’esplugabous obert a tothom que hi vulgui participar.

Així mateix, al llarg de tot el dia, els visitants de l'estany podran gaudir de l'exposició d'ocells que porta per títol "Els secans vius" que és obra de l'entitat EGRELL i que s'instal·larà a l'aguait dels Saulons del Suat. 

news/downloads/cartelldmo09.pdf