Visites escolars 2017/18

14-09-16

Benvolguts escolars i mestres, l’any 2005 es va recuperar l’estany d’Ivars i Vila-sana i també es van iniciar les visites guiades per a escoles.

Aquestes visites s’adaptaven a cada nivell escolar, i s’hi explicava la història de l’antic estany, la dessecació, la recuperació i el nou estany, conjuntament amb una part més pràctica d’observació de la fauna i la flora.
En paral·lel a la transformació ecològica i paisatgística de l’estany, també hem replantejat les propostes pedagògiques per a les visites escolars. A més de la contextualització històrica i evolució de l’estany, el nou fil conductor serà la conservació i la interpretació dels valors naturals d’un espai com aquest.
 

Actualment l’estany d’Ivars i Vila-sana ja disposa d’un nou escenari, Cal Sinén, que serà el fu-tur centre d’interpretació amb una aula de natura. A dia d’avui encara no disposem del servei d’aquests espais, però Cal Sinén està funcionant com a centre de visitants, i en cas de condi-cions meteorològiques desfavorables, les visites es poden traslladar a l’interior d’aquest .

Us presentem les 7 rutes per als alumnes que s’adapten a cada nivell educatiu:


→Ruta sobre la descoberta de l’estany: història + fauna + flora (2 €/alumne).
→Ruta ornitològica: sessió introductòria a la ornitologia + taller d’anellament d’ocells (5 € /alumne).
→Ruta dels petits mamífers: teòrica i pràctica per conèixer els ratolins, musaranyes, talps... que habiten a l’espai i quina funció tenen en aquell hàbitat. (5 € /alumne).
→Ruta de les tortugues: importància de la conservació de les espècies de tortuga d’estany i tortuga de rierol. (5 € /alumne).
→Ruta dels exploradors: conèixer pam a pam part de l’itinerari per saber QUI hi habita i COM podem fer-ho per descobrir-ho (5 € /alumne).
→Ruta del caçador de l’antic estany: ruta teatralitzada on farem un viatge a l’antic estany (5 € /alumne).
→Ruta de la vegetació: que és un bosc de ribera? Quina importància tenen les plantes...(5 € /alumne—gimcana).


Altre material de què disposem i que podeu treballar:
→Aus de l’estany d’Ivars i Vila-sana. Materials i recursos educatius (2 € /alumne)
→Dossiers pedagògics (2 € /alumne)


*Us recomanem les visites combinades amb altres espais amics. Consulteu-nos si n’esteu interessats.

Per a més informació:
C. Prat de la Riba, 1. 25230—Mollerussa—973 71 13 13 —www.estanyivarsvilasana.cat—estany@plaurgell.cat