Curiositat ornitològica

08-04-16
Repicatalons

Us volem explicar una història d'aquestes que són màgiques.

A l'estany es duen a terme unes campanyes d'anellament científic per tal d'estudiar les espècies d'aus, la migració, els hàbitats... Es dona la situació que alguns cops cauen a la xarxa ocells que ja porten anella, ja sigui perquè el mateix anellador l'hagi anellat anteriorment o bé també es dona la possibilitat, tot i que força més escàs, de que l'ocell porti una anella d'un altre espai o d'un altre país. En aquest cas l'ocell que va trobar-se, ja portava anella i era de Suècia. Per tant el Sergi Sales, va prendre totes les mesures necessaries i el va alliberar. Van passar les setmanes, i el Sergi va fer un anellament a una escola als aiguamolls de Molins de Rei. Allí va capturar un ocell, que també portava anella i també era de Suècia. En aquests casos quan trobes que l'au ja està anellada es fan un tràmits burocràtics per tal de saber tota la informació sobre aquella anella. D'on ve, qui és l'anellador, mesures, edat, sexe, etc...
Doncs l'espectacularitat de tot plegat és que tant l'ocell capturat a l'Estany d'Ivars i Vila-sana el dia 5 de desembre de 2015, i l'ocell dels Aiguamolls de Molins de Rei capturat el dia 7 de març de 2016 són el mateix individu i va ser el mateix anellador Sergi Sales qui va trobar-los els dos cops.
Com diu ell, les probabilitats de que això passi és de 1/25.000%, per tant és més fàcil que et toqui la loteria.
L'ocell és un Repicatalons (Emberiza schoeniclus), una femella adulta de poc més de 15 gr.
Aquesta valenta es va creuar Europa, més de 2.300 km per venir a visitar-nos i passar un hivern als nostres espais naturals alimentant-se i preparant-se per al viatge de tornada cap al nord per a poder buscar el millor lloc de cria.
Bon viatge!!


Adjuntem les fotos i la informació relacionada amb aquests tràmits.
Enllaç foto mapa >> 

Enllaç foto repicatalons >>

Enllaç informació i tramitació de l'anella >>

Enllaç informació i tramitació de l'anella II >>