La llúdriga es reprodueix a l'estany

07-07-15
Holamon

La llúdriga es reprodueix a l’estany d’Ivars i Vila-sana

EGRELL ha observat un adult i una cria de llúdriga el 20 de juny a l’estany

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i l’entitat EGRELL han constat la presència d’un exemplar de llúdriga adult i d’una cria a l’estany d’Ivars i Vila-sana el 20 de juny. El fet que es pugui observar la cria i, per comportament que té aquesta espècie amb els seus petits, és altament probable que la cria hagi nascut al mateix estany d’Ivars i Vila-sana. Això porta a pensar, a més a més, que hi ha almenys una parella vivint-hi de manera regular. Com ha explicat el president del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Francesc Fabregat, aquesta observació significa que l’estany és un hàbitat “apropiat” per a la llúdriga, un animal “exigent amb la qualitat de l’aigua i de l’entorn natural” i confirma el retorn d’aquesta espècie a la llacuna, com ja havia passat a l’antic estany.
Per EGRELL, que fa el seguiment de la fauna a l’estany: ”L'arribada de la llúdriga té molt a veure amb el manteniment del complex entre la sèquia de l'estany i el riu Corb, connector de gran importància ecològica que hem de fer un gran esforç per mantenir com a via de comunicació, ja que és el que permet el flux de la fauna entre el riu Segre i l’estany d’Ivars i Vila-sana.”
El retorn de la llúdriga a l’estany es va confirmar el novembre de 2013 amb la captura d’una imatge per fototrampeig d’un exemplar adult. La presència de l’animal s’han anat constant des de llavors gràcies als rastres però no s’havia observat novament fins a aquest 20 de juny, quan s’ha detectat un adult i una cria. Els tècnics de l’estany, així com de les entitats que contribueixen a fer el seguiment de la fauna a l’espai natural, instal·laran una càmera de fototrampeig a la zona on s’han observat l’adult i la cria per intentar obtenir alguna imatge nova i poder saber amb més precisió quants adults i quantes cries hi viuen actualment.
 
Més info al blog de fauna de l'estany d'EGRELL