El Consorci de l'Estany, la Cooperativa d'Ivars i EGRELL signen un conveni per col·laborar en l'estudi de les aus a l'estany

16-12-14
conveni cooperativa

El president del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, Francesc Fabregat,el president de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Joan Coll, i el president d’EGRELL, Joan Estrada, han signat un conveni de col·laboració per al seguiment ornitològic i la realització d’activitats d’interpretació ambiental a l’estany d’Ivars i Vila-sana. Segons aquest conveni, d’una banda, la Cooperativa d’Ivars d’Urgell aportarà 2.100 euros en un any per tal de col·laborar en els treballs de seguiment ornitològic a l’estany; de l’altra, EGRELL en coordinació amb el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana portarà a terme les campanyes d’anellament científic d’ocells a l’estany d’acord amb els moviments migratoris de les aus en primavera i tardor. EGRELL, a més a més, durà a terme, censos mensuals  d’ocells limícoles, ardeids, ànecs i altres ocells d’ambients aquàtics per a obtenir dades de poblament de màxims, de parelles reproductores i dates d’arribada o abandonament.

Francesc Fabregat, s’ha mostrat satisfet pel conveni perquè “demostra la implicació de les entitats que el signen amb l’estany”. Ha afegit: “L’aportació de la Cooperativa d’Ivars i la dedicació d’EGRELL permetran potenciar el seguiment de les aus, que ens aporta dades de l’estat biològic de l’espai natural”. De la seva banda, el president de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Joan Coll, ha explicat: “Aquest conveni encaixa amb la voluntad de la Cooperativa de contribuir amb diferents entitats del territori. En aquest cas, per a finalitats ambientals, amb les quals estem totalment compromesos.”

El conveni també estableix que la Cooperativa d’Ivars ofereix les seves instal·lacions per a celebrar-hi cursos, jornades tècniques o conferències relacionades amb l’estany, així com espais per a exposar-hi plafons divulgatius de forma semipermanent. Així mateix, el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i l’entitat EGRELL oferiran visites a grups i col·lectius relacionades amb l’estany a proposta de Cooperativa d’Ivars d’Urgell.