Inaugurat el punt de venda de productes locals a cal Sinén amb el suport dels productors del territori

09-12-14
inauguracio punt venda cal sinen

Cal Sinén, com a punt d’informació de l’estany d’Ivars i Vila-sana, ha posat en funcionament un punt de venda de productes locals. El president del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana i alhora president del Consorci Leader Urgell- Pla d’Urgell, Francesc Fabregat, ha presidit l'acte inaugural al que hi han assistit productors del territori, alcaldes i persones vinculades a l'estany.
El president ha destacat que el projecte de cal Sinén assoleix la primera de les fites, que és obrir i convertir-se en un punt d’atracció de visitants. El punt d’informació estarà obert els diumenges de deu del matí a les dues del migdia i en ocasions concretes, per exemple, per a dur-hi a terme alguna activitat relacionada amb el territori o organitzada des del mateix Consorci de l’Estany. “L’objectiu és que es converteixi en el centre neuràlgic de les activitats de l'Estany i doni la benvinguda a les persones que vénen a conèixer la comarca, l’espai natural. Amb la posada en marxa del punt de venda, el visitant pot conèixer la gran varietat de productes que s’elaboren al Pla d’Urgell, també a les comarques veïnes, els pot comprar i saber-ne més.”

Productes i productors
De fet, el punt de venda que s’ha obert oficialment avui mostra una diversitat de productes, des de melmelades, conserves, dolços a formatges, vins i herbes. Al costat dels productes, s’hi pot trobar informació de cada elaborador. Aquesta disposició de la informació i dels productes s’ha fet pensant a “donar veu també als productors locals”.
El punt de venda de producte a cal Sinén és un projecte a tres bandes. El Consorci de l’Estany, que ja fa temps que va iniciar el projecte de recuperació de l’antiga masia i de construcció del centre d’interpretació de l’estany; el Consorci Leader, que amb el projecte Gustum, ha pogut impulsar el punt de venda de productes locals; i també els elaboradors, que han posat els seus productes i han brindat confiança al nou equipament”.

El punt d’informació, a més a més del punt de venda, conté dos sales més que recreen la vida a l’antiga masia de cal Sinén, lloc insígnia de l’antic estany. Es recreen la cuina i també el menjador, habilitat com a sala per a tallers i activitats a la disposició de totes les entitats que puguin fer-ne ús. Fabregat ha explicat que “es vol que sigui un equipament dinàmic i obert a tothom”. En properes fases, el Consorci de l'Estany d’Ivars i Vila-sana té previst adequar la sala del mirador per tal de poder disposar de més espai per als visitants i poder-hi organitzar més activitats

Horari: diumenges i festius de 10 a 14 h (entre setmana amb cita prèvia). 

Més informació: 973 71 13 13 / estany@plaurgell.cat