Vine a conèixer els petits mamífers de l'estany

04-11-14
Ratolí de camp

Diumenge dia 16 de novembre de 2014 

Ens reunirem a les 9.30 al punt d informació de Vila-sana i tot seguit ens desplaçarem al bosc de ribera de Cal Aragonès. El Fermí Sort, biòleg i membre d EGRELL, i els voluntaris Vicente Serrano i Anna Torrens, ens faran el guiatge i un taller per a conèixer de més a prop aquesta grup faunístic de petits mamífers que habiten a l'entorn de l'estany, com poden ser ratolins de camp, musaranyes, talps i altres espècies.

El seguiment es fa a través de la metodologia del programa SEMICE, que a l'estany es realitza a través d'un voluntariat on tothom pot participar acompanyats per especialistes. S’utilitzen tècniques no lesives a través de trampes específiques que permeten comprovar quines espècies hi ha a l'espai, fer aproximacions de densitats i valorar el seu estat biològic. Els micromamífers són un bon indicador de qualitat ambiental d’un sistema natural.

Programació:

9:30 h – Xerrada i presentació sobre els micromamífers de l’estany. (zona d'arribada de Vila-sana)

10:00 h – Passejada i recorregut per comprovar les trampes instal·lades prèviament, les espècies presents, el seu estat biològic i valorar la situació de les poblacions i el medi.

 Es recomana portar roba còmoda i caçat adequat.

Activitat gratuïta amb Inscripcions limitades al següent formulari >>> goo.gl/forms/a9QNgBImQx

Per a més informació podeu consultar el cartell >>>