Obert el punt d'informació de cal Sinén a l'estany d'Ivars i Vila-sana

28-10-14
visita sinen

És el punt de partida de visites guiades i l'espai per acollir activitats d'interpetació ambiental a l'estany

Disposa d'un punt de venda de productes locals, obert els diumenges matí de les 10.00 h a les 14.00 h i la resta de dies amb visita concertada.

El Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha posat en marxa el punt d’informació a cal Sinén. L’equipament s’ubica a la planta baixa del que va ser una de les masies emblemàtiques de l'antic estany. El centre consta de dues parts: l’entrada, funcional i moderna, on hi ha un mostrador d’atenció als visitants i una botiga de productes gastronòmics de proximitat; i la recreació d’una part de l'antiga casa de cal Sinén, una masia que coronava l’antic estany. El visitant, per tant, podrà entrar a les estances: un menjador, que servirà de sala de reunions i d’activitats, i la cuina i el rebost, que mostraran al visitant com es vivia a l’antic estany. La masia de cal Sinén va tenir cert relleu en l’època de l’antic estany, ja que la família i estandants que l’habitaven organitzaven caceres i oferien serveis d’estada i de cuina als visitants.

El president del Consorci de l’estany, Francesc Fabregat, ha explicat que el nou punt d’informació se suma als dos que ja existeixen, als accessos a l’estany per Ivars d’Urgell i per Vila-sana. Amb tot, es preveu que el punt d’informació de cal Sinén es converteixi en el punt neuràlgic de l’organització de visites i d’activitats des del Consorci: “Serà centre de recepció, d’acollida, punt d’informació i punt de venda de productes gastronòmics de proximitat. En definitiva, atendrem els visitants, els mostrarem l’estany, que considerem que és un puntal del turisme de la comarca, podran conèixer i comprar productes locals i alhora recrear la vida a l’antic estany.”

El nou punt d’informació ja està obert al públic. Aquest diumenge mateix, es podrà visitar des de les 10 del matí a les 2 de la tarda. Precisament, els alumnes de sisè de l’escola Mare de Deú de l’Horta d’Ivars d’Urgell han fet una visita guiada per les instal·lacions i han après com era la vida a l’antic estany.

Més informació i concertació de visites: 973 71 13 13 / estany@plaurgell.cat