S'inicia la setmana natural amb activitats d'oci i de coneixmenent del medi per als joves

01-07-14
setmana natural 2014

60 nens i nenes d’entre 7 i 12 anys participen als tres torns de la Setmana Natural de l’estany

El Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha organitzat la setena edició de la Setmana Natural per a Joves, per a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys que volen gaudir de l’estany, de les activitats que s’hi poden fer, de la interacció amb el medi natural, però també de l’aprenentatge. Per això, les activitats que es proposen combinen els tallers pràctics amb les propostes d’oci i aventura. En una setmana, principalment de matins, els participants faran un taller anellament d’ocells (a càrrec de l’ornitòleg Sergi Sales), un taller de biodiversitat (a càrrec del biòleg Lluís Culleré), un taller de petits mamífers (a càrrec del biòleg Fermí Sort), passejades en cavall (a càrrec del Centre Eqüestre Lliri Blau de Linyola), la gimcana de l’estany, una sessió de tirn amb arc i tallers de manualitats.

Una de les novetats d’aquesta edició és un taller sobre espècies invasores. Com ha explicat el president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat: “Amb el taller, els participants aprendran quines espècies no són pròpies, quines conseqüències té introduir, per exemple, una tortuga de Florida a l’estany i, sobretot, evitarem que aquests joves un dia acabin alliberant-ne un exemplar a l’estany.” Per a fer aquest taller, es col·locaran trampes i es podrà observar de prop els animals invasors. Juntament amb el taller d’espècies invasores, els joves participaran en dos activitats noves. D’una banda, la ruta de les tortugues d’estany, per a conèixer-ne l’hàbitat i el pla de reintroducció que se n’ha fet a l’estany. I de l’altra, la ruta dels exploradors, que permet conèixer els animals que habiten l’estany a través dels rastres que es detecten.

La setmana natural per a joves tindrà tres torns, del 30 de juny al 4 de juliol, del 7 de juliol a l’11 de juliol i del 14 de juliol al 18 de juliol. Les activitats tenen lloc de matí, encara que una nit acampen a l’estany i cada divendres, per a acomiadar els joves, es fa un sopar cloenda amb les famílies al mateix estany.