Èxit de participació al segon taller de reconeixement de plantes a l'estany

27-05-14
Thymus vulgaris

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha organitzat un nou taller de reconeixement de plantes i dels seus usos tradicionals. Van participar-hi 37 persones, que van recórrer l’entorn de l’estany per a detectar una trentena de plantes medicinals que es poden trobar a l’estany i també aprendre’n els usos terapèutics. 

De fet, l’activitat va començar a les jardineres d’entrada a l’estany pel terme de Vila-sana i fins al mirador de Vallmajor. Durant aquest itinerari, l’herbolari mollerussenc Josep Maria Vilaró (Espai Natura) va anar mostrant les plantes i explicant-ne les propietats als participants, amb el suport d’un dossier de treball que tenia cadascun dels participants. Van poder conèixer i identificar el card marià, el fonoll, la malva o el saüc, per a posar alguns exemples.
La segona part del taller, de caire més pràctica, es va dedicar a elaborar alcohol de romaní i olí d’hipèric (herba de Sant Joan).
La propera activitat que prepara el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana, que  porta per títol Versos a l’estany, consistirà en un recital de poesia de la Maria Mercè Marçal a càrrec de la poeta Àngels Marzo. Versos a l’estany, que s’organitza per primera vegada, tindrà lloc el 14 de juny per a aprofitar la vesprada i la posta de sol, que acompanyaran la poesia.
 
Mollerussa, 27 de maig de 2014