Noves rutes temàtiques escolars

03-03-14
escoles - activitats

El Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana ofereix 5 noves rutes temàtiques escolars de tots els nivells.

Gràcies a les rutes temàtiques, els alumnes poden aprofundir en alguns aspectes de la riquesa biològica de l’estany o bé en la seva història.
El Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha replantejat les propostes pedagògiques per a les visites escolars que es vénen fent des que se’n va iniciar la recuperació i oferirà cinc rutes temàtiques als alumnes de tots els nivells. “A partir d’ara, quan un centre educatiu sol·liciti una visita guiada a l’estany, pot triar una de les rutes i conèixer més específicament un aspecte de l’estany. Si una escola ja ha vingut, pot tornar, perquè descobrirà una altra faceta de l’espai natural. A més a més, aquestes propostes són molt pràctiques i permeten interactuar molt amb els visitants”, ha explicat el president del Consorci de l’Estany, Francesc Fabregat.
De fet, els centres educatius poden triar entre la ruta de descoberta de l’estany, sobre la seva història, la fauna i la flora actuals; la ruta ornitològica, en què s’explica què és l’ornitologia i es fa un taller d’anellament d’ocells; la ruta de les tortugues, per a explicar la importància de la conservació de les espècies i s’aprofundeix en les característiques de la tortuga d’estany; la ruta dels exploradors, per a conèixer el rastre que deixa la fauna de l’estany i descobrir quins animals l’habiten a través de les petjades i altres mostres; i, finalment, la ruta del caçador, una ruta teatralitzada amb el Manel, un caçador de l’antic estany.
Totes les visites per a centres educatius són gratuïtes, excepte la ruta ornitològica, que té un cost de 3€ per alumne, que és el cost del taller d’anellament. A més a més, les visites es complementen amb material pedagògic, que permet treballar diversos aspectes de la visita també a l’aula. Aquests materials, dossiers, fitxes i la maleta didàctica de l’estany, s’adapten a tots els cicles formatius, així com el contingut de les visites.
Després la presentació de les noves rutes temàtiques de l’estany, els alumnes de cinquè de l’escola Mare de Déu de l’Horta d’Ivars d’Urgell han estat els primers a fer la ruta dels exploradors i descobrir, través dels rastres, quins animals hi viuen (fotografia).


Mollerussa, 25 de febrer de 2014