Èxit del quart taller de ratpenats de l'Estany

13-09-13
Bat Night 2013

Font: Carles Jurado

Vint-i-quatre persones entre nens i adults, la majoria de fora del Pla d’Urgell, han participat al quart taller de ratpenats que organitza el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Per a començar l’activitat, els tècnics del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya i d’EGRELL han mostrat tres ratpenats nans que prèviament havien localitzat a les caixes que hi ha habilitades a l’entorn de l’estany per a albergar aquests mamífers. Després de la identificació d’aquests exemplars de muricecs, s’ha projectat un audiovisual que explica l’anatomia, l’alimentació, la cria, l’evolució i la migració dels ratpenats. A l’estany s’han detectat 10 espècies diferents de les 30 que hi ha a Catalunya. D’aquestes, dos són força importants: el ratpenat d’aigua (Myotis daubentonii) i el ratpenat de peus grossos (Myotis capaccinii), catalogat com a espècie amenaçada.
Tot seguit, els participants han recorregut l’entorn de l’estany i han pogut escoltar els crits dels ratpenats (d’alimentació, socials, etc.) gràcies a un aparell d’ultrasons. Finalment, s’ha aprofitat per a fer un mostreig del ratpenat d’aigua.
El taller de ratpenats de l’estany s’ha celebrat dins del marc de la BatNight, un esdeveniment europeu que té lloc durant aquest mes de setembre per a fer divulgació d’aquests mamífers.