Dia de l'Estany - 2013 - #diaestany

18-03-13
dia de l

El diumenge 24 de març es commemora la recuperació de l'estany amb activitats gratuïtes per a totes les edats. El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha organitzat diverses activitats per a commemorar-ne la recuperació el març de 2009, després d’haver estat dessecat l’any 1951.

Entre les activitats destaca la tradicional plantada d’arbres en que moltes famílies hi participen i que aquest any es farà al sector de l'aguait dels Saulons del Suat, Per altra banda, all canyissar de depuració, EGRELL (institució per a l'Estudi, Gestió, i Recuperació dels Ecosistemes Lleidatans) mostrarà com es capturen, s’anellen i es registren els ocells a l’estany. A partir de les 10 del matí l'Hípica El Lliri Blau de Linyola oferirà passejades a cavall (sector embarcador de Vila-sana) i es podrà navegar en barca.

A partir de les 11h i fins les 13h tindrà lloc la presentació de la II Mostra de Cuina d'estany que aquest es centra amb la Poma. Degustacions a 1€ dels Restaurants més representatius de la vora de l'estany i vi del Castell del Remei. La Mostra de Cuina d’Estany és una acció, del Consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana i el Consorci Leader Urgell - Pla Urgell a través del projecte Gustum amb col•laboració dels productors i els restaurants més propers a l’espai natural, per a la promoció de la gastronomia i el producte local com a valor i complement al turisme de natura que ofereix l’estany.

 Ajuda'ns amb la difusió. CARTELL>>

Situa les activitats en el MAPA>>

 

Concurs #diaestany

Per mostrar les diverses activitats que es realitzen a l'estany, proposem que ens mostris com vius el teu dia de l'estany, fent fotos i etiquetan-les amb el hastag: #diaestany 

Consulta el CARTELL I LES BASES >>