Nit dels ratpenats

13-09-12

Dissabte 22 de setembre, propera activitat de descoberta a l’estany dedicada al seguiment de ratpenats.

De la mà d’experts, tindrem l’oportunitat de conèixer, què són, com són, on viuen, què mengen, quan i com es reprodueixen els ratpenats. Identificarem les espècies de l’estany, farem captures i visitarem les seves caixes refugi amb l’objectiu de conèixer i comprendre millor la seva importància i la gestió que, des del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vilasana, es promou.

Cada any durant l’estiu s’organitzen a tot Europa diverses activitats per tal de donar a conèixer els ratpenats, en el que s’anomena la Bat Night. A Catalunya des de fa 8 anys, especialment a través del Museu de Granollers i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, es coordinen aquestes activitats en diferents espais naturals i compten amb la participació de molta gent. El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana organitza des de fa diversos anys, en col•laboració amb aquestes entitats, un taller sobre els ratpentats a l’estany. L’activitat va dirigida a tots els públics i l’objectiu és conèixer la diversitat d’espècies a l’estany i la divulgació i sensibilització sobre l’interès de protegir aquests interessants mamífers voladors.

Hora: de 20.00 a 23.00 h

Punt d'inici: accès aparcament de Vila-sana

Programa :

  • 20.00 h. Xerrada amb projecció d’imatges: una ullada als ratpenats, caixes niu per a ratpenats; com s’estudien els ratpenats.
  • 21.30 h. Passejada nocturna conjunta pels voltants per tal d’observar l’activitat dels ratpenats mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons. Cal portar: el sopar, una petita llum i calçat i roba adequada.
  • 22.30 h. Cloenda

Es recomana inscripció prèvia i el preu és de 3 euros/persona. Per a Inscripcions ompliu el formulari que hi ha tot seguit, truqueu al 973 711 313 o bé escriviu un correu a estany@plaurgell.cat 

Ajuda'ns amb la difusió de l'activitat, pots descarregar el CARTELL AQUÍ.

 

INSCRIPCIÓ FINALITZADA.