Coneixement i Seguiment de Ratpenats

31-08-11
ratpenat

El proper 9 de setembre hi haurà una nova activitat de descoberta a l’estany dedicada al seguiment de ratpenats.

Durant l'activitat tindrem l’oportunitat de conèixer, de la mà d’experts, què són, com són, on viuen, què mengen, quan i com es reprodueixen els ratpenats. Identificarem les espècies de l’estany, farem captures i visitarem les seves caixes refugi amb l’objectiu de conèixer i comprendre millor la seva importància i la gestió que, des del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vilasana, es promou. 

D’ençà de la recuperació de l’estany, s’han engegat diversos programes per tal d’estudiar i restaurar l’equilibri de l’ecosistema. El seguiment de ratpenats és un dels que més interès desperta. Els muricecs, a part de ser els únics mamífers capaços de volar, representen el grup més divers de mamífers catalans; del total de 26 espècies identificades, 10 crien o han estat observades a l’estany. Aquests sorprenents animals, que utilitzen el radar per caçar insectes durant la nit, es troben protegits per la Llei 22/2003, de 4 de juliol, de protecció dels animals.

L'activitat començarà a les 20.30 h amb una xerrada introductòria i quan sigui fosc iniciarem una passejada nocturna pels voltants de l'estany per tal d'observar l'activitat dels ratpenats mitjançant l'ús de detectors d'ultrasons. Visitarem caixes refugi i conèixerem com es realitzen els censos. Cal portar: una petita llum i calçat i roba adequada (portar l'entrepà per sopar és optatiu).

 Inscripcions: estany@plaurgell.cat o bé trucant al 973 711 313 (matins)