Ruta circular a l'estany

28-02-11
Gent passejant per l

Aprovat el traçat de camí que pemetrà una ruta per tot el perímetre de l’estany d’Ivars i Vila-sana.

El Consell General del Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha aprovat enllaçar l’actual itinerari principal de l’estany, de tres quilòmetres, amb la Masia de Cal Sinén de manera que, un cop s’hagi executat el condicionament d’aquest tram de camí de 2,5 quilòmetres, l’estany oferirà als visitants la possibilitat de ser recorregut per tot el seu perímetre. El nou tram de camí enllaçarà amb l’actual i amb la Masia de Cal Sinén -futur centre d’intepretació de l’estany-  sense perjudicar ni interferir en l’espai de protecció actual, donat que el projecte preveu que el recorregut discorre per uns terrenys situats en un punt més elevat, que s’allunyen volgudament d’aquesta zona de reserva natural i de nidificació de les aus. L’objectiu també és que el traçat del nou camí circuli pròxim a la zona agrícola, diversificant ambients, i es doni garantia per la tranquil·litat de la fauna.

L’obertura del camí perimetral en tota la seva totalitat forma part d’un projecte més ampli conegut sota el nom Projecte de millora integral de camins amb materials reciclats a l’estany d’Ivars i Vila-sana que va ser aprovar ahir dilluns, dia 21 de febrer de 2011, pel Consell General de l’Estany d’Ivars i Vila-sana. Aquest projecte permetrà actuar en la millora i el condicionament de 8,8 quilòmetres de camins de l’estany, tant els que formen part de l’itinerari natural, com del de serveis. Les actuacions es finançaran a través d’un ajut de 82.088 euros, procedents de l’Agència de Residus de Catalunya.